28 Μαρ 2012

Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων στο Δήμαρχο Φυλής

Επιστολή στο Δήμαρχο Φυλής για δημοσίευμα σχετικά με αποκλεισμό των Ρομά από την εκμίσθωση κατοικιών στην περιοχή

Επιστολή προς το Δήμαρχο Φυλής κ.Δημήτρη Μπουραΐμη έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητώντας διευκρινίσεις για δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να ζήτησε από δημότες του Δήμου Φυλής να τον ενημερώνουν εγκαίρως όσοι θέλουν να νοικιάσουν τα σπίτια τους, προκειμένου ο Δήμος να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην εκμισθώνονται τα σπίτια σε πολίτες Ρομά.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Φύλαρχος» της 14ης Μαρτίου 2012 (http://www.fylarhos.gr/2012/03/blog-post_4056.html), αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής της 9ης Μαρτίου 2012 προσήλθαν κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Νικολάου που εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οικογένεια τσιγγάνων μίσθωσε σπίτι στην ως άνω συνοικία. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται σχετικά με το θέμα: «(...) Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, σημείωσε ότι είναι ενήμερος και ότι προτίθεται να λύσει το πρόβλημα. Επεσήμανε μάλιστα ότι κάτοικοι που θέλουν να νοικιάσουν τα σπίτια τους ή εκείνοι που εντοπίζουν παρόμοια προβλήματα, θα πρέπει να ενημερώνουν έγκαιρα το Δήμο, ώστε να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα».

Από την παραπάνω φερόμενη ως δήλωση σας, φαίνεται να θεωρείτε ως πρόβλημα την ενοικίαση κατοικιών από πολίτες ρομά, ενώ επιπλέον φέρεστε ως διατεθειμένος να λάβετε μέτρα για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν επιβεβαιώνετε την ακρίβεια των αναφερόμενων στο ανωτέρω δημοσίευμα».


Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/

Περισσότερες πληροφορίες:
Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 2103306301 εσωτ.111
Γραφείο Τύπου, 2103306301 εσωτ. 116

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...