22 Μαρ 2011

Προχωράει, έστω με καθυστερήσεις, το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ρομά στη Λαμία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6932837696 6937378138
http://www.pepla.gr – http://pepla.blogspot.com - info@pepla.gr

Λαμία, 22 Μαρτίου 2011

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Στασινό επισκέφθηκε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ Σιούτα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών ρομά, στην μετακίνηση των μαθητών και στην συγχώνευση των σχολικών μονάδων

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά ρομά, ο κ Σιούτας τόνισε ότι [...]από μέρους της Διεύθυνσης όλα είναι έτοιμα να μπορέσουν τα παιδιά του καταυλισμού του Ξηριά να φιλοξενηθούν στις Τάξεις Υποδοχής, αναλύοντας με κάθε λεπτομέρεια και βήμα βήμα τις ενέργειες που έχουν γίνει γι’ αυτό μέχρι τώρα. Οι αίθουσες στα πέντε όμορα δημοτικά σχολεία είναι έτοιμες και έχουν γίνει οι εμβολιασμοί των παιδιών. Είναι δε σε διαρκή επικοινωνία με τον καθηγητή κ Παπακωνσταντίνου, που έχει την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος για την εκπαίδευση των παιδιών ρομά. Αυτό που καθυστερεί είναι οι προσλήψεις από το Υπουργείο των ειδικά εκπαιδευμένων δασκάλων που θα στελεχώσουν τις Τάξεις Υποδοχής στα πέντε σχολεία της Λαμίας και τη μία Τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης.

Ενημέρωσε επίσης ότι λειτουργεί ήδη Τάξη Υποδοχής στο 7Ο Δημοτικό Σχολείο για τον καταυλισμό του Παγκρατίου και ότι οκτώ τσιγγανάκια (από τα δεκαοκτώ, που είναι σε ηλικία να πάνε σχολείο) παρακολουθούν κανονικά μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης, από τα οποία τα πέντε ενισχύουν την πρώτη τάξη και τα τρία είναι σε μεγαλύτερες τάξεις.

---------------------------------------------------
Πληροφορίες: Γιώργος Καλλιώρας τηλ 6946850705

1 σχόλιο:

  1. Κατ' αρχή η έννοια "προχωραει" οταν στα τελη Μαρτίου τα παιδια δεν πανε σχολείο είναι κάπως ευφημιστική

    Δεύτερο ανησυχητικό είναι ότι οι αριθμοί που έδωσε η Διευθυνση δεν είναι σωστοί.

    Από τον Οκτώβριο εχουν καταγραφει 53 παιδια στον Ξηριά και 29 (και μόχι 10) στην Ανθήλη που δεν ειχαν προσβαση σε σχολειο.

    Ήδη για 13 παιδια της Λαμίας και 11 της Ανθήλης έγιναν προσφυγές στο ΕΔΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή