8 Απρ 2011

Προβολή της ταινίας "ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ"

Η Θεματική Ομάδα Πολιτισμού των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνει κύκλο προβολών ντοκιμαντέρ στον Πολυχώρο ΣΤΟΑ (Πατησίων 99-101 και Κονδρικτώνος) στο ύψος του Κοτσωβολου, στον Κινηματογράφο Τριανόν).

Σας προσκαλει λοιπόν στην προβολή της ταινίας "ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ" την Πεμπτη 14 Απριλιου στις 19.30 στον παραπάνω χωρο. Θα ακολουθήσει ταινία παρουσία του [...]σκηνοθέτη Μενιου Δρίτσα και εκπροσώπων των Τσιγγάνων

Λίγα λόγια για την ταινία ...

Η ταινία «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» αναφέρεται στην κοινότητα των τσιγγάνων. Είναι η δεύτερη ταινία, από μια σειρά 5 ταινιών που έχουν σχεδιαστεί, ενώ έχουν γυριστεί οι 4, με θέμα τους τσιγγάνους και που τα γυρίσματά τους διήρκεσαν 6 χρόνια.

Το «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» μας πληροφορεί για την καταγωγή τους, την ιστορία τους και τα καθημερινά προβλήματά τους, στο χώρο της Ελλάδας.

Τα ιδιαίτερα κοινωνικά τους χαρακτηριστικά, η νομαδική τους αντίληψη για τη ζωή, η παιδική ηλικία, η εργασία, η παιδεία, τα ήθη και τα έθιμα τους, η μουσική επιδεξιότητά τους, ο γάμος και οι γιορτές τους, είναι ο θεματικός σκελετός της ταινίας αυτής.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο είναι το πάντρεμα που επιχειρήθηκε να γίνει, ανάμεσα στην αφήγηση του κειμένου, τις αφηγήσεις των τσιγγάνων και των αποσπασμάτων από το ποίημα του Κωστή Παλαμά, ο ¨δωδεκάλογος του γύφτου.¨

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα–Σενάριο–Σκηνοθεσία : Μένιος Δίτας
Φωτογραφία : Προκόπης Δάφνος
Κώστας Παπαναστασάτος
Ηχοληψία : Αργύρης Λαζαρίδης
Βασίλης Δήτσιος
Μοντάζ : Άγγελος Τρωϊάνος
Μίξη ήχου : Αργύρης Λαζαρίδης
Επιμέλεια μουσικής : Άννα Πασχαλίδου
Αφήγηση : Εύα Κοταμανίδου
Χρίστος Τσάγκας
Οργάνωση Παραγωγής : Άλκη Δίτσα
Post Production : Fasma@Studio
Παραγωγή : FASMA LTD
Συμπαραγωγή : Fasma LTD – EKK – ΕΡΤ Α.Ε. – Π. ΔΑΦΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου