6 Δεκ 2010

Τουρίστες οι Ρομά της Αταλάντης σύμφωνα με απόφαση της Νομαρχίας













Δείτε την απόφαση - έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων της Αταλάντης σε χώρο, τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Ενώ η έγκριση έπρεπε να γίνει με βάση την ΚΥΑ για τους ΡΟΜΑ, όπως αναφέρει και ο Συνήγορος του Πολίτη, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Φθιώτιδας με ΚΥΑ που αφορά τα τουριστικά κάμπιγκ, στέλνει στην «εξοχή» και για τουρισμό τους ΡΟΜΑ της Αταλάντης, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες και πολύ δε περισσότερο τα Ευρωπαϊκά όργανα έχουν ήδη καταλήξει προ πολλού ότι αυτή η συμπεριφορά είναι έξω από το πλαίσιο το οποίο υπαγορεύουν οι Ευρωπαϊκοί κανόνες [...]

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης στη συγκεκριμένη περιοχή προβλέπονται περιβαλλοντικοί όροι όχι για καταυλισμό τσιγγάνων αλλά για οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όπως καταγράφεται στο κείμενο της απόφασης. Από τη στιγμή που η δυναμικότητα ξεπερνούσε τα 100 άτομα είναι αυτονόητο ότι υπήρχαν εντελώς διαφορετικές προϋποθέσεις. Προκύπτει ασφαλώς το ερώτημα κάτω από ποιες προϋποθέσεις συγκλίνουν στο όριο των 90 ατόμων.

Πράγματα δύσκολα να απαντηθούν αφού ουσιαστικά είναι υπαγορευμένα από την πρόθεση της τοπικής κοινωνίας να οδηγήσει τους τσιγγάνους σε μακρινή απόσταση.
Είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται εγκαταστάσεις. Εκείνο το οποίο δεν είναι αυτονόητο είναι η εγκατάσταση των τσιγγάνων. Ενδεχόμενα λοιπόν οδηγούμαστε σε μια κατάσταση σύμφωνα με την οποία θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, θα πληρωθούν οι υποδομές, αλλά στο τέλος δεν θα πηγαίνουν οι τσιγγάνοι σ’ εκείνο το σημείο αφού ευθύς εξαρχής έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους, τις αντιρρήσεις τους αλλά και τις διαφωνίες τους σε σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο και ζητούν εντελώς διαφορετικές διευθετήσεις.
(από lamianews.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου