15 Δεκ 2010

Βραβείο Δημοσιογραφίας για τους Ρομά στον Θεόδωρο Νικολάου



Μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, ο διαγωνισμός για το Βραβείο Δημοσιογραφίας ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη, ως νικητή, του Θεόδωρου Νικολάου με το άρθρο του «Χορεύοντας με τους…. "γύφτους"», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυριανή» [...]


Το άρθρο επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή, λόγω του τρόπου με τον οποίο ο δημοσιογράφος προσέγγισε και ανέδειξε το θέμα της φτώχειας, αλλά και του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά. Ο βιωματικός τρόπος με τον οποίο ο δημοσιογράφος περιέγραψε μια προσωπική του εμπειρία προσέδωσε στο άρθρο έναν ιδιαίτερο τόνο, κάνοντάς το πιο ζωντανό και ενδιαφέρον.

Στον διαγωνισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμμετείχαν περισσότερα από 1168 άρθρα. Σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια ειδική κριτική επιτροπή επιλεγμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελούμενη από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφους και εκπροσώπους της Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ανέδειξε τους νικητές κάθε χώρας. Στα μέσα Δεκεμβρίου, μια αντίστοιχη ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή θα αναδείξει τους νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Δημοσιογραφίας ανάμεσα στους εθνικούς νικητές.

Ο Διαγωνισμός Δημοσιογραφίας που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους κατά τη Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού στοχεύει στην αναγνώριση της προσφοράς των δημοσιογράφων, που με τη δουλειά τους συμβάλλουν στην ενημέρωση και την καλύτερη κατανόηση του προβλήματος της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε δημοσιογράφους όλων των Μέσων (εφημερίδες, online και τηλεόραση/ραδιόφωνο) και αφορούσε άρθρα, που δημοσιεύθηκαν στο διάστημα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2009 και 24 Σεπτεμβρίου 2010 σε μέσα που έχουν την έδρα τους σε ένα από τα 27 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία ή τη Νορβηγία.

πηγή lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου