11 Φεβ 2011

Ρατσιστικό ΟΧΙ στο δικαίωμα στην εκπάιδευση των παιδιών ρομά από γονείς του σχολείου Νεας Μαγνησίας και Δήμαρχο Λαμίας


"Η εκπαίδευση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει εγκυκλίους- οδηγίες στα σχολεία που τονίζουν την υποχρέωση όχι μόνο να διευκολύνουν τις εγγραφές των παιδιών Ρομά, αλλά και να εντοπίζουν όσα παιδιά δεν έχουν εγγραφεί ποτέ στο σχολείο".
Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φ. Γεννηματά

Πως εφαρμόζει την εγκύκλιο του Υπουργείου για τους ρομα του Ξηριά ο Δήμαρχος Λαμίας; Με περίσσια υποκρισία προσπαθεί με [...]δικαιολογίες να κρύψει τη ρατσιστική αντιμετώπιση των παιδιών ρομα και προσπαθεί να τους στερήσει το συνταγματικό τους δικαίωμα στη μόρφωση, υποκύπτοντας ελαφρά τη καρδία στις πιέσεις που ασκούν που οι "ανησυχούντες" γονείς της Νέας Μαγνησίας που απειλούν να πάρουν τα δικά τους παιδιά τους από το σχολείο μη τυχόν και μολυνθούν από τα τσιγγανόπουλα...

Γι αυτό ο Δήμαρχος Λαμίας ζητά με επιστολή του στο Υπουργειο Παιδείας αναβολή της λειτουργίας τάξης υποδοχής στο σχολείο της Νέας Μαγνησίας μέχρι να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των ρομά!
Έτσι χωρίς αιδώ, ξεχνώντας τις ευθύνες της ΤΑ για το πρόβλημα στέγασης των ρομα στη περιοχή μας!
Θα αδιαφορήσουμε στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού δίπλα μας;

Διαβάζουμε στο site toy FM1/www.lamiafm1.gr

Πρώτα η στέγη και μετά η μόρφωση;
ΟΧΙ στους Ρομά μαθητές από γονείς και Δήμαρχο Λαμίας!!!

Να καταθέσουν ομαδικά αιτήσεις μετεγγραφής των παιδιών τους σε άλλο σχολείο αποφάσισαν στην χθεσινή γενική τους συνέλευση οι γονείς των μαθητών του 5ου δημοτικού σχολείου στην Ν. Μαγνησία Λαμίας.

Και εμφανίζονται αποφασισμένοι να το κάνουν αν το υπουργείο Παιδείας επιμείνει στο πρόγραμμα για φοίτηση παιδιών Ρομά από τον καταυλισμό του Ξηριά στο σχολείο τους.

Η δημιουργία τάξης υποδοχής τσιγγανοπαίδων στο σχολείο , όπως προβλέπεται και υλοποιείται με την χρηματοδότηση της Ε Ε έχει δημιουργήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς πολλές προστριβές . Για ένα 10ήμερο μάλιστα οι γονείς δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Με διαβεβαιώσεις τα πνεύματα φάνηκε να ηρέμησαν. Πέρασαν οι εκλογές οιι γονείς επισκέφθηκαν τους εκλεγμένους και δηλώνουν απογοητευμένοι και αποφασισμένοι να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα. Έτσι ζητούν την ακύρωση του συγκεκριμένου προγράμματος διαφορετικά θα υλοποιήσουν την απόφαση για ομαδική αποχώρηση από το σχολείο.

Οι γονείς βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο σ' αυτή τους την προσπάθεια. Ο δήμαρχος Λαμιέων Γ Κοτρωνιάς βλέπει το θέμα που δημιουργήθηκε ως την μοναδική ευκαιρία να πείσει τους Ρομά να εγκατασταθούν στο χώρο που ετοίμασε ο δήμος και να φύγουν από τον Ξηριά όπου ζουν πέρα από κάθε υποδομή και κανόνες υγιεινής. Έτσι με επιστολή του ζητά από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Φώφη Γεννηματά να αναστείλει το πρόγραμμα των Ρομά του Ξηριά ως μέσο άσκησης πίεσης προς κάθε κατεύθυνση για να λυθεί πρώτα το θέμα της στέγασης των τσιγγάνων.

altpressfthiotida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου