9 Αυγ 2011

Εκπαίδευση των παιδιών ρομά στα Τρίκαλα

Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση είναι αναπόφευκτο να θυμηθούμε τα μεγάλα προβλήματα εφαρμογής παρόμοιων προγραμμάτων στην Λαμία ενώ ευχόμαστε το χρόνου τέτοια εποχή να συμμετέχει και η πόλη μας στην εκπαίδευση των παιδιών ρομά κάτι που θα βοηθήσει και στην μείωση της παραβατικής συμπεριφοράς των.

Με επιτυχία και με όφελος για περισσότερους από 100 μαθητές, ολοκληρώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση παιδιών Ρομά στα Τρίκαλα.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιήθηκε στο 17o Δημοτικό Σχολείο Πύργου και στο 18o Δημοτικό Σχολείο στο Κηπάκι, με επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Γκόβαρη.
Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η στήριξη των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, με επιμόρφωση εκπαιδευτικών και παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας, για την προώθηση της σχολικής και κοινωνικής ένταξης των μαθητών Ρομά.

Τα δύο θερινά σχολεία στο Κηπάκι και στον Πύργο Τρικάλων στοχεύουν στη μαθησιακή στήριξη δύο ομάδων μαθητών, αφενός των παιδιών που δε φοίτησαν στο νηπιαγωγείο και θα εγγραφούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Α' τάξη δημοτικού, αφετέρου των μαθητών που αποφοίτησαν φέτος από το δημοτικό και θα συνεχίσουν από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο στο γυμνάσιο.
Με τη νέα σχολική χρονιά θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα τα νηπιαγωγεία στον Πύργο και στο Κηπάκι, καθώς και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου