10 Ιουλ 2010

Στους δρόμους οι τσιγγάνοι της Λαμίας

πηγή: εφημερίδα ΗΜΕΡΑ, Λαμία

Aποφασισμένοι να κλείσουν ακόμη και δρόμους, είναι οι τσιγγάνοι της Λαμίας, οι οποίοι κορύφωσαν χθες το απόγευμα τις αντιδράσεις τους στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η στέγη, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, όπως επίσης και πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία.

Περισσότεροι από 150 τσιγγάνοι απέκλεισαν χθες το απόγευμα το δρόμο στην Έκθεση Λαμίας, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο σύνολό τους ζητούν να ληφθούν μέτρα για τους άστεγους τσιγγάνους, ενώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια κορύφωση των αντιδράσεων η οποία συνεχώς διευρύνεται.

Ξεκίνησαν διατυπώνοντας κάποια αιτήματα έξω από το δημαρχείο. Συνέχισαν με περισσότερο μαζικές αντιδράσεις και τώρα απειλούν πώς θα βρεθούν για πολλές μέρες στο δρόμο, ίσως και με αποκλεισμούς εθνικών δρόμων.

Χθες το απόγευμα κλείνοντας για λίγο την είσοδο της Λαμίας υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους ένα δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος. Να έχεις στέγη και πολύ δε περισσότερο, το δικαίωμα να πάνε τα παιδιά τους σχολεία. Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά και μάνες που ζητούσαν κανόνες υγιεινής.

Σε όλους τους τόνους έδειχναν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα. Μιλούσαν για κατάληψη της Νομαρχίας, του Δημαρχείου και των άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Υποσχέθηκαν πως αν δεν τους δώσουν σαφείς διαβεβαιώσεις, οι ίδιοι θα βρεθούν στο δρόμο και δεν πρόκειται κανείς μα κανείς να τους συγκρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου